ESENTEPE KOLEJI / Haberler / Kendi Öykümü Yazıyorum..

Kendi Öykümü Yazıyorum..

7-A SINIFI ÖĞRENCİLERİ TÜRKÇE DERSİNDE  NECATİ CUMALI’NIN ŞİİRİNDEN HAREKETLE BİR ÖYKÜ YAZDILAR

Öğrencilerimiz hangi türde yazmaya yatkın olduklarını belirlemek ve yaratıcılıklarını o yönde geliştirmek amacıyla “bir metinden hareketle yeni metin oluşturma yöntemi” ni kullanarak kendi öykülerini yazdılar.Yazdıkları öykülerde doğanın korunmasını vurguladılar.

SERÇE KUŞU

Bu sabah bahçede karşıma

Küçük bir serçe kuşu geldi.

Havuzun başına kondu.

Bir içti bir doğruldu,

Nasıl da korkuyordu.

- Sen hiç korkma, serçe kuşu,

Suyunu rahat rahat iç.

Sıhhat, afiyetle uç.

İnsanoğlu çeşit çeşit,

Beş parmağın beşi bir mi?

Necati CUMALI

dscf1812.jpg