ESENTEPE KOLEJI / Haberler / 2022 Bursluluk Sınavımıza Yoğun İlginizden Dolayı Teşekkür Ederiz

2022 Bursluluk Sınavımıza Yoğun İlginizden Dolayı Teşekkür Ederiz

Hayatın, yaşamın büyüsü umuttur. Umutlarımızın hiç bitmemesi, kalbimizden sevgi, yüzümüzden tebessümün eksik olmadığı güzellikler hepimizin olsun. Çok değerli misafirlerim Esentepe koleji kadrosu ile tanıştığımız bu güne katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor, şu anda sınavda olan geleceğimiz, nurumuz, ışığımız olan kıymetlilerinize başarılar diliyorum.

İşletme sahibi olan, eğitime gönül veren, tüm kadroyu her alanda destekleyen, bütün ekonomik sıkıntılara rağmen kurumu ayakta tutmaya çalışan, güç ve ekonomilerini bizden esirgemeyen, şansımız dediğimiz başta Sayın Hakan Konuk olmak üzere konuk ailesine teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

İyi bir başlangıç yarı yarıya başarmak demektir. Kurulduğumuz yıldan bu yana başarı grafiğini sürekli yükselten Esentepe Koleji olarak 150 çalışanımızla başarı grafiğini her geçen yıl bir üst basamağa taşımanın gururunu ve mutluluğunu bir arada yaşıyoruz.

Kişiye özgü değil kurumsal kararlar alarak bu günlere geldik, disiplini saygı ve sevgi çerçevesinde oluşturarak hem başarılı, ayrıca da mutlu öğrenci profilini oluşturduk.

VİZYONUMUZ GEREĞİ;
Eğitim – Öğretim ortamları ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin nitelikleri ile eğitim alanında çalışmalarımızı planlamak ve vizyonumuzun temelini oluşturan, özellikle Türkiye’nin en saygın okullarından olan S.Ü. işbirliği ile birlikte sosyal, kültürel ve akademik başarılarla adımızı duyurmak.

Hedefimize ulaştığımızı düşünüyor ve geleceğe güvenle bakıyoruz. Amacımız Türkiye’de saygın okul inşa etmek, ilk 10’da yer almaktı. Başarılı çalışmalarımızın sonucu olarak, 2005 yılında ilk mezunlarını veren kolejimiz M.E.B tarafından açıklandığı değerlendirmelerde , Türkiye’deki okullar içerisinde  birincilik dahil, ilk 10’da olduğumuzu ve Konya’da böyle bir okul var ettiğimizi görmek bizleri çok mutlu etti ve aldıkları başarılardan dolayı tüm öğrencilerimize ve desteklerinden dolayı velilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Her öğrencinin gururla zirveye tırmandığı Esentepe Kolej’inden parlayan bir yıldız olarak ayrılıp, bugünkü seçkin üniversiteleri kazanarak, saygın mesleklerine kavuşan öğrencilerimize selam olsun. Esentepe’nin ışığı sizi geleceğinizi, geleceğimizi aydınlatsın.

MİSYONUMUZ;
Milli ve manevi değerlere sahip çıkan, bilgiyi kullanmayı bilen, öğrenmeyi öğrenmiş, iki yabancı dil kullanabilen, sanatsal ve kültürel etkinlikler içinde olmayı seven, üretken, yaratıcı, özgüvenli, girişimci, mutlu ve başarılı öğrenciler yetiştirmektir. Esentepe Koleji olarak okulöncesinden itibaren yabancı dile önem vererek, uzman öğretmenlerimizle çok iyi bir temel oluşturarak, lisemizde de aldıkları ing. Temelini taçlandırarak üniversiteye yerleşen öğrencilerimizin hazırlık muafiyet sınavını başarıyla geçmeleri doğru yolda olduğumuzun kanıtıdır.

NİYE ESENTEPE?

• AİLE ORTAMI: Bugüne kadar yaptığımız çalışmalara ve projelere katılarak destek veren velilerimizle aile ortamını birlikte inşa ettik. Çünkü biz büyük bir aileyiz.
  • SEVGİNİN GÜCÜ: Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarda sadece karşılıklı saygı ve sevginin gücüne inandık. Öğrencilerimizi sevgiyle kucakladık. Çünkü onlar bizim evlatlarımız ve geleceğimiz.
  • YARDIMLAŞMA; eksik kaldığımız konularda yardımlaşmanın önemine vurgu yaptık. Tüm çalışanlarımızla dayanışma içinde olduk. Tıpkı bir puzzle gibi birbirimizi tamamladık. Çünkü biz bir takımız.

Çok değerli velilerim; sizlerle öğrencilerime mesaj göndermek istiyorum. Hayat hayaller ve hedefler bütünüdür. Yüzünüzdeki tebessüme, içinizdeki heyecana sahip olun, büyük hayallerle, küçük başarı farklarıyla adım atacağınız hayat çok büyük olacaktır.  Tüm öğrencilerimize hayat yolculuğunda başarılar diliyorum. Allahlın izniyle, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün açtığı yolda, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için yürüdüğümüz eğitim yolunda onurlu ve gururluyuz.

Eğer bir gün yolunuzu kaybederseniz bir çocuğun gözlerinin içine bakın; çünkü bir çocuğun bir yetişkine öğretebileceği mesaj vardır. Nedensiz mutlu olmak.

İşte çocuklar geleceğe gönderdiğimiz ve asla göremeyeceğimiz mesajlardır.

Öyleyse, gelecekse beklemek, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir ve sevecekse sevilen, o hayat her şeye bedeldir. Bugün hazırlanmasında emeği geçen tüm kadroma,  katıldığınız için siz değerli velilerime, sınavda başarılı olmak adına ter döken öğrencilerime başarılar diliyorum.

Bizleri dinlediğiniz ve sabrettiğiniz için tekrar teşekkür ediyor, H.Z. MEVLANA’NIN bir sözüyle konuşmamı noktalıyorum.

Sabret ki her şey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun, sabret ki her şey gönlünüzce olsun. Esentepe ailesine katılmanızı gönülden diliyor,
Saygıları sunuyorum.

Mualla ÇAĞIR